Nieuw met een meet & greet: Zeg maar Agaath- Margot Ros & Jeroen Kleine

 

Nieuwe boekentip

Titel: Zeg maar Agaath
Auteur: Margot Ros & Jeroen Kleine
Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
Genre: Feelgood/ Roman
Uitgave: 10 mei 2022 
Het boek "Zeg maar Agaath" is al sinds mei uitgekomen. Het is een opvallende cover. Geel en groen schitteren tegen je aan. Twee mensen ontmoeten elkaar in het midden. Wie zijn dat?

De inhoud

Na het overlijden van haar man besluit Agaath (78) haar villa in Amsterdam-Zuid te ontruimen, onder toeziend oog van kaketoe De Generaal. Tijd om bij de pakken neer te zitten heeft ze niet. Of, zoals ze zelf zegt: Memory Lane is een mooie straat, maar je moet er niet gaan wonen. Dankzij een advertentie in de supermarkt krijgt ze hulp van vakkenvuller Karim (18), die nog geen idee heeft wat hij wil met zijn leven. Samen slaan ze nieuwe wegen in. Hij leert haar hiphop, zij leert hem Arabisch. Dan stuit Karim op een stapel oude liefdesbrieven. Wie is die mysterieuze man die Agaath zo aanbad? En kan Karim haar helpen op zoek te gaan naar haar grote liefde?

Zeg maar Agaath is een ultieme feelgoodroman van Toren C-actrice Margot Ros en haar partner, journalist en schrijver Jeroen Kleijne.


De leuke & spontane ontmoeting

Sinds ik in een boekwinkel werk, waar ik overigens heel blij van wordt, is geen dag hetzelfde. Zo ook op zaterdag 1 oktober jl. In de middag kwamen daar 2 kleurrijke personen de winkel in, met een groot karton in de hand. Dit karton was de cover van hun nieuwste boek: Zeg maar Agaath. Hoe geweldig leuk is het om de auteurs van een boek in je winkel te mogen begroeten. Super feest natuurlijk! 

Margot Ros

Even kennismaken; Margot Ros is geboren op 14 juli 1965. Zij volgde de kleinkunst-academie en speelde rollen op het toneel als ook bij het cabaret. Haar tv-debuut begon bij Goede tijden Slechte tijden. Margot bedacht samen met Maike Meijer de televisieserie Toren C, waarbij ze samen wel 40 typetjes speelt. Het scenario werd bekroond met de Lira Scenarioprijs. Op filmgebied sprak ze de Nederlandse stem in van Nanny McPhee. 

Tijdens een voorstelling met Maike liep ze een hersenschudding op. Dit was tijdens Waardenburg en de Jong. Dit voorval triggerde Margot, ze dacht goed na en samen met Jeroen Kleine kwam het idee voor het boek "Hersenschorsing", wat uit kwam in 2020. Over de ingrijpende gevolgen van de hersenschudding. 

Jeroen Kleine

Jeroen Kleijne is auteur en freelance journalist. Hij debuteerde in 2017 met 'De draad weer oppakken' (AUP, non-fictie), over trauma- en rouwverwerking. In 2020 schreef hij samen met actrice Margôt Ros het boek 'Hersenschorsing' (Nijgh & Van Ditmar), over de ingrijpende gevolgen van haar hersenschudding. In 2021 publiceerde Xander Uitgevers de biografie 'Smeekens', die Kleijne schreef samen met schaatser Jan Smeekens. 

In 2022 kwam bij Nijgh & Van Ditmar de feelgood-roman 'Zeg maar Agaath' uit, opnieuw van het schrijversduo Ros/Kleijne.

Margot is nu bezig met iets te schrijven voor cabaret. Samen denken ze aan een boek 2, een soort vervolg op Zeg maar Agaath. 

De auteurs hebben voor mij een boek gesigneerd en natuurlijk ga ik dit zeer snel recenseren en delen op mijn blog en verdere socials. Ze hebben menig klant enthousiast gemaakt, wat superleuk was om mee te mogen maken. 

Binnenkort dus meer!! 

Groetjes, Annette Overvoorde


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie