Nieuw: Arie de Ruijter- Bayou

 

Nieuw

Titel: Bayou
Auteur: Arie de Ruiter
Uitgeverij: Boekarie Products
Genre: Roman
Uitgave: medio oktober 2022

Met dank aan de auteur, voor dit recensie exemplaar.


Van auteur Arie kreeg ik een leuk mailtje, over het verschijnen van zijn nieuwste boek. Daarna volgde zijn nieuwe roman: Bayou. De cover vertelt al veel. Kijk je mee?

Het verhaal

Onder de Afrikaanse zon groeit het meisje Bayou op tot jonge vrouw. Ze droomt ervan om aan een goede man geschonken te worden en samen met hem gelukkig te zijn. Maar niet alles gaat zoals ze had gehoopt. Totaal niet zelfs.

In Middelburg zingt kleermaker, schoen- en klompenmaker IJsbrand het hoogste lied. Hij is gelukkig, altijd in een goed humeur en zit nooit om opdrachten verlegen. Totdat zijn gezin door onheil getroffen wordt.

Deze pakkende roman beschrijft hoe mensen uit totaal verschillende werelden door het noodlot naar elkaar toe worden gedreven en is gebaseerd op een ware gebeurtenis ten tijde van het Nederlandse slavernijverleden.

Voor een leesfragment, klik hier. 

De auteur

Arie de Ruiter werd geboren in 1953 in de Alblasserwaard. In zijn jonge jaren was hij reislustig en ondernemend. Rond zijn dertigste ging hij studeren. In de jaren die volgden ontwikkelde hij zijn schrijverstalent. 

"In zijn boeken laat Arie de Ruiter iets zien van zijn brede algemene interesse, zijn christelijke levensovertuiging en zijn gevoel voor humor. Zijn boeken zijn zonder meer een lust om te lezen."

Helaas moest hij op 54-jaar zijn baan opgeven, maar heeft nu zijn levenslust gevonden in het schrijven. Natuurlijk wens ik Arie daar alle succes in. 

Meer lezen over Arie, lees hier. 


Het boek ziet er eer verzorgd uit. Binnenkort lees je mijn leeservaring op dit blog!


Groetjes,
Annette Overvoorde


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie