De boekenstapel van de maand mei 2018


Bookhaul may 2018


De maand mei had veel in petto. Veel mooie boeken kwamen voorbij. 
Voor mijn twee blogs, probeer ik zo gevarieerd mogelijk te lezen. Hierbij de Mei readings:


1. Mariska Overman- Voltooid- Thriller 

Voor de Hebban -leesclub las ik Voltooid. Het is het 2e boek van Mariska Overman met hoofdpersoon Isabel in de hoofdrol Het voorgaande boek heet Hoofdzaak. Niet alleen lezen we over het misdrijf, die plaatsvindt, maar ook over Isabel en haar broer en vader. Het boek leest heerlijk weg. Ik geef het 4 dikke sterren.
Klik hier, voor de recensie.

2. Apotheker & van Dissel- Erfenis- Thriller

Voor de leesclub van L.S. Amsterdam las ik Erfenis. Het is een heel spannend verhaal, over een vermist kindje. Met in de hoofdrol een stoere en dappere vrouw om deze snel weer terug te vinden. Chris heeft een harde kluif aan de zoektocht, die niet over rozen gaat. Voor de liefhebbers, van Flikken Maastricht, waar dit op lijkt.
Klik hier, voor de recensie.

 3. Tanja de Jonge- Syntopia- YA

Voor uitgeverij Holland las ik deze prachtig mooie jeugd/ YA-boek. Hoe zou de wereld er uit zien, als alles perfect zou verlopen en we ons nergens meer zorgen over hoefden te maken. Syntopia geeft een blik vooruit. Als lezer moeten wij ons goed gaan afvragen..is dit wat wij graag willen. Superleuk boek.
Klik hier, voor de recensie op mijn kidsblog.

4. Chris McGeorge- Tik Tak- Thriller 

Een moord, vijf verdachten en 1 kamer. Hoofdkarakter Sheppard heeft 3 uur de tijd om de moord op te lossen. Lukt het hem, nu ze allen opgesloten zijn in 1 hotelkamer? Voor dit mooie en spannende boek was er een live-leesclub. In een hotel in Amsterdam kwamen ongeveer 50 lezers bijeen om samen met de auteur hier over te brainstormen. En om de zogenaamde moordkamer te bezoeken. Dit gaf een heel bijzonder tintje aan de leesclub. Ik geef het boek 4 dikke sterren.
Klik hier, voor de recensie

5. Pepper Kay- Maalstroom- scifi

Door Pepper Kay maakte ik kennis met scifi, Science Fiction. Het is helaas niet mijn favoriete genre. In een buitenaardse wereld maakt Kit spannende avonturen mee. Zij is privé-detective en wordt ingezet om 2 mensen op te sporen. Zodra zij in de andere wereld is, lijkt het alsof haar eigen leven ook in gevaar komt. Het is dus opletten geblazen.
Klik hier voor de recensie.

6. A.J. Finn- De vrouw in het raam- thriller

Dit boek was echt genieten, vanaf het eerste blad. Als Anna Fox (39 jaar) op een dag naar de overburen kijkt, ziet ze iets heel raars gebeuren. Het lijkt erop dat er een ruzie plaatsvindt, een vrouw met veel bloed zakt langzaam in elkaar op de grond. Ze belt snel de politie, maar wordt niet geloofd. Het verhaal leest als een soort Hitchcock. Suspense van de eerste orde.
Klik hier voor de recensie

7. Esther van der Ham- Confrontatie!- roman

Esther van der Ham schrijft meeslepend en met emotie. Deze derde alweer van de C-serie kan je niet voorbij laten gaan. Hoofdkarakter Annabel, de dochter van personage Emma uit deel 2, is nu 24 jaar zoekt gezelligheid en avontuur, maar maakt daarbij een flinke misstap. Haar leven wordt beïnvloed door nare dromen van vroeger en ook monsters uit het heden. Pijn, onderdrukking, familie en weerzien zijn belangrijke thema’s in dit 3e boek dat een vervolg is van Contact.
Klik hier voor de recensie

8. Cecile Stok -  Tot zwijgen gebracht- roman

In april vroeg Cecile Stok mij of ik haar roman wilde lezen. geheel blanco ging ik beginnen. En onder de indruk sloeg ik het boek weer dicht. Het autobiografische verhaal gaat over Mirna. Het is 1987 als er iets vreselijks gebeurt. In het leven heb je vele keuzes, behalve als iemand deze keuze al voor je maakt. Het gebeurde de vader van Mirna. Op een dag belt er iemand aan met snode plannen. Hij nam het leven van haar vader. Mirna is dan nog maar 25 jaar.
Klik hier voor de recensie

9. Karen Dionne- Dochter van het moeras- thriller

Hebban zocht 50 buzzers, voor het boek "Dochter van het moeras". Het zag er echt indrukwekkend uit, dus ik gaf mij hiervoor op en werd uitgeloot. Het boek heeft mij niet helemaal kunnen bekoren. Mogelijk door het ik-verhaal. Helena wordt geboren, 2 jaar nadat haar moeder is ontvoerd en is meegenomen naar Michigan, de wildernis in. Haar moeder is dan 16 jaar en moet helemaal alleen bevallen zonder stromend water, elektriciteit, ed. Het leven van Helena bestaat uit vissen, jagen en een zijn met de natuur. Tot dat zij weet te ontsnappen. 
Klik hier voor de recensieWeer genoten van deze mooie boeken. Op naar de maand juni!

Hartelijke groeten,
Annette Overvoorde
Birdy's Boeken & Birdy's Kids
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.