Frenkie Teijzirb- 6x Vals

Recensie


Titel: 6x Vals
Auteur: Frenkie Teijzirb
Uitgeverij / Imprint: Boeken uit Limburg
Genre: misdadige verhalenbundel
pagina's: 200 bladzijdes


"Psychologische verhalen, vol valsheid en intriges. 
En superleuke verhalenbundel"
Annette Overvoorde, Birdy's Boeken.

Beste lezers,

Van Frenkie Teijzirib mocht ik haar 2e verhalenbundel lezen. Frenkie is mij bekend door de bundel: 6x Schuld die ik eerder met plezier las. Zoals gezegd is het een bundel met verhalen. Het vervolg op 6x Schuld. En dat is superleuk..zeker zoals zij ze zo schrijft. Ik heb opnieuw genoten!

De tragikomische verhalen:

1. Lafbek
Birthe nogal groot van stuk, verhuurt haar huis aan Onno en Atze. Atze loopt de kantjes eraf en laat alles vaak aan Onno over. Birthe wordt het dan goed zat en zegt dat ze regels gaan instellen voor het koken. Dat valt niet zo goed bij de huisgenoten, met alle gevolgen van dien. 

Met veel venijn, vlijmscherp & uitgekookt komt de lafbek uit zijn hol en ontpopt zich tot een reuze weerwolf. Hij voelt aan, dat deze rol hem beter ligt. 

2. Stalker
Elke keer als Danie bij Martin is, staat er een vrouw aan de overkant, wie is zij Wat doet zij daar? Daar komt Danie snel achter..als er ook valse berichtjes volgen. 

De Stalker is een verhaal vol valse streken met plottwist.

3. Moneymaker
Hans en Annette zijn getrouwd. De zaken gaan slecht voor Hans. Hij kan een deal sluiten, maar of dat nu zo slim is.

De Moneymaker laat ook hier zijn valse streken zien.

4. Treiteraar
Een man treitert zijn vrouw en intimideert haar..hoe dit afloopt?

De Treiteraar komt zichzelf tegen. 

5. Oplichter
De oplichter slaat zijn slag, en bij poging 2 loopt hij tegen de valse lamp.

6. Hartendief
Martijn woont in het huis van Dave. Het is een mooi penthouse en van alle gemakken voorzien. Martijn heeft het graag makkelijk en houd niet van moeilijk. Hij is een echte hartendief, maar ja, hoe gaat de valserik hier mee om? 

De elementen:

De cover is paars met een groen oog, dat loert. Het zet al een bepaalde "valse"toon. De titel geeft het thema weer. 

Frenkie Teijzirb schreef hiermee een heerlijke verhalenbundel, met veel tragi-comedy en vooral veel "valsheid". Mooie ingrediënten voor wat uurtjes leesplezier. De verhalen worden goed en helder beschreven. Frenkie schrijft verfrissend en met vlotte pen. Mooie woordkeuzes, heldere vertellingen en goede achtergrond informatie vullen het boek, dat uit 6 verschillende verhalen bestaat. Misdadige verhalen waarbij de hoofdpersonages die al de rand opzoeken van het toelaatbare, verstrikt raken in bedrieglijke intriges. In principe is de toestand waarin zij terechtkomen dus dubbel-vals.

Mijn mening:

6x Vals is vermakelijk, de bijzondere verhalen blijven nog lang bij. Het laatste verhaal vond ik aan de lange kant en is een beetje afwijkend. De auteur heeft een aparte schrijfstijl. Ik kijk er naar uit..naar de 3e verhalen bundel..dat ik 6x Venijn zou noemen. (Het is maar een idee..) 

Chapeau voor Frenkie Teijzirb, met deze verhalenbundel treed zij hoger op de ladder om een goed plekje in te nemen in boekenland.

Gewaardeerd op 4,5 Birdy sterren.

Frenkie Teijzirb schreef eerder 6x Schuld


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie