Milou van der Will- Rood Licht

Recensie


Auteur: Milou van der Will
Titel: Rood Licht

Genre: Literaire thriller
Uitgeverij: Cargo / De bezige Bij

Uitgave: 2011


Flaptekst:
Roos en haar dochter Evie hebben een kwalijke gave: ze vallen allebei voor de verkeerde mannen. Waar Roos met de schrik vrijkomt, loopt haar dochter juist in de val. Evie wordt slachtoffer van een bende loverboys en belandt uiteindelijk als prostituee achter de ramen. Roos en Boris, de vader van Evie, proberen ieder voor zich hun dochter te redden, maar ze werken elkaar en de politie, gevoed door wantrouwen en angst voor verraad, alleen maar tegen. Wanneer ook hun jongste dochter Tessa op een gevaarlijke manier bij de situatie betrokken raakt, moeten ze de handen ineenslaan om hun gezin te redden. Evie raakt ondertussen steeds verder verwikkeld in een web van geweld, misbruik en moord. Ze moet vrezen voor haar eigen leven, en dat van haar geliefden.

Rood Licht is het thrillerdebuut van Milou van der Will, en kwam uit in 2010. Het is een realistische psychologische thriller, een bijzonder openhartig verhaal van een meisje die in de klauwen beland van een loverboy. Je leest over de manier waarop dit gebeurt, over het verdriet bij de ouders, de onmacht en frustratie.

De elementen:
De cover laat een dame zien die op de grond ligt, in elkaar gekropen. Het maakt een angstige indruk.
De titel “Rood licht” slaat op de rode lichten op de wallen. Maar kan ook worden gezien als een soort stoplicht, let op je kids..waar ze ook zijn.  Het verhaal is geschreven in de 3e persoon en leest prettig weg. Vanuit 2 vertelperspectieven lezen we over moeder Roos en haar dochter Evie.


{ "Ik haalde diep adem, maar kreeg mijn ademhaling niet niet onder controle. Ik was totaal overstuur. Mijn arme kind, waar was ze? Wat had ze zich in haar hoofd gehaald? het was helemaal mis. Helemaal mis."} 


Mijn mening over het boek: 
Rood licht is een meeslepend verhaal, over de 17-jarige Evie die een vriendje krijgt. Hij heet Jesper. De ouders van Evie zijn uit elkaar, en moeder Roos en Evie hebben de gelijkenis om helaas voor de verkeerde mannen te vallen. Vriendje Jesper vindt Evie erg aardig en Evie wordt verliefd. Jesper weet Evie zo in te palmen, met zijn mooie praatjes, dat ze alles geloofd wat hij tegen haar zegt. Hij heeft veel vrienden en belooft haar van alles op haar 18e verjaardag. Met alle gevolgen van dien. Het boek geeft een goed beeld van de wereld van de loverboys, hun aanpak en hun wereld. De auteur heeft zich goed verdiept in deze materie.


Het is een verhaal over loverboys en de verpletterende kracht van liefde. Eenmaal in het boek begonnen wordt je meegezogen in het meeslepende verhaal van Evie. Zij verdwijnt op een dag en blijkt achter de ramen op de wallen te zijn beland. Dit heeft een hartverscheurende invloed op haar ouders en zusje. Radeloos van verdriet en ten einde raad zijn ze. Het is een uitputtende zoektocht ...wat bijna fataal afloopt.

Het is een verhaal dat erg benauwd, maar ook zo raakt..dat je er helemaal in zin!


Auteur Milou van der Will heeft hier een ijzersterke spannende thriller neergezet. Het maakt nieuwsgierig naar haar volgende boek.
Qua schrijfstijl doet de auteur zeker niet onder voor “de grote bekenden”, zoals Saskia Noort en leest beter weg dan Suzanne Vermeer.

De auteur:
Milou van der Will (1985) is schrijver en freelance journalist. Ze begon haar journalistieke carrière in de bladenwereld. Bij dagblad Metro hield ze zich vooral bezig met sociaal maatschappelijke onderwerpen. Ze verdiepte zich in de loverboy-problematiek en sprak met slachtoffers, hulpverleners en politie. Hun verhalen dienden als basis voor Van der Wills thrillerdebuut Rood licht  uit 2010, dat door Crimezone.nl werd genomineerd voor Beste Thriller van het Jaar. Ook haar tweede thriller Breekijzer  (2012) raakte aan maatschappelijke onderwerpen en werd door pers en lezers lovend ontvangen.
Voor Een enkeltje Venus  (2013), geen thriller maar een indringende psychologische roman, sprak ze wederom uitgebreid met specialisten en ervaringsdeskundigen. In 2014 verscheen Van der Wills derde thriller: In mijn bloed.

Met plezier gelezen en onder de indruk.

Gewaardeerd op 4 sterren.Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie