Christine Bols- Dancer

-Recensie


Titel: Dancer
Auteur: Christine Bols
uitgeverij: Aquazz
Uitgave: december 2015
Gelezen voor: leesclub ThrillZone
ISBN:9789491897580 
***Dancer staat "BOL" van meespelende spanning..

een ware pageturner! ***Dancer is het vierde boek in de spannende serie met Tim Sackley en Jude McCool, inspecteurs bij het politiekorps van Corvallis, Oregon. En mijn eerste boek van dit tweetal.


Tim en Jude, beide inspecteurs bij de politie en gelukkig getrouwd zijn nu de trotse ouders van baby Sky. Jude zal snel weer aan het werk gaan. Haar zus Sarah bied aan om voor de baby te gaan zorgen. Dat is mooi voor Jude, dan kan ze snel weer aan het werk.

Intussen is het politieteam in Santa Cruz erg druk met het oplossen van wel 4 zaken. Als er plots een dode vrouw wordt gevonden moet alles hiervoor wijken. Ze heeft vreselijke verwondingen, ligt in een bijzondere houding en heeft een kruisje in haar hand. Wat heeft dat te betekenen? Voordat ze daar überhaupt een antwoord op hebben, wordt er een tweede vrouw gevonden in dezelfde setting als de eerste vrouw. Het ziet er vreselijk uit. De politie staat voor een raadsel. Korpschef Lionel heeft hulp nodig en vraagt om versterking. Gezien Tim en Jude al eerder met zulke zaken succesvol zijn geweest. De politie in Santa Cruz staan niet helemaal te trappelen, en wordt op sommige momenten lijkt het wel tegengewerkt..
heeft dit iets te betekenen? Gedurende het onderzoek raken ze ervan overtuigd, dat ze de kennis van Tim en Jude eigenlijk hard nodig hebben. Dan langzaam aan komt er respect en hebben ze elkaar allemaal nodig om e.e.a.. tot een goed einde te brengen, want wie zit hierachter? En wat is het motief?En krijgen ze de dader wel te pakken? 

Je leest het in het spannende boek “Dancer”{ "Ik kan haar angst ruiken. De geur is als een afrodisicum"} 


De elementen:
De cover: ziet er mistroostig en dramatisch uit: een man en een jong kind lopen hand in hand tegen de storm in. Waar gaan zij heen? En wie zijn zij? En wat is het verband met het verhaal? 
De titel: Dancer is de naam van een belangrijk persoon uit het boek. En is het vierde boek uit een reeks met het politieduo, waardoor je niet moet afschrikken, want dit boek is zeer te lezen als je de rest nog niet eerder hebt gezien.

Het verhaal is geschreven in de 3e persoon en in de “Ik”-vorm. Het wordt vanuit meerdere perspectieven dus geschreven. Het heeft een prettige leesstijl. In het proloog lijkt een troef weggegeven, van wie de dader is..maar niets is wat het lijkt. De boek bevat elementen van een Whodunnit en dit tevens ook een Whydunnit..  


Mijn mening over het boek:
De Vlaamse schrijfster Christine Bols is voor mij helemaal onbekend. Dus ik ging er blanco in..en heeft hiermee een zeer spannende en meespelende thriller neergezet. Ze heeft zich goed verdiept in de materie. Ook heeft ze de gedachtes van de dader en de handelingen van het politieduo goed weergegeven. Met veel spanning heeft ze een prachtverhaal geschreven over de liefde tussen Tim en Jude, de goede samenwerking tussen dit duo..maar ook over het verdriet na het overlijden van de meisjes, die dood en mishandeld worden gevonden, de machteloosheid van de politie en het maar blijven zoeken naar de dader. En over de dader die met zijn gruweldaden..zo zijn eigen problemen heeft met zijn verleden. 


Door de wisselperspectief van dader en politieduo, wordt de spanning zeer goed opgebouwd. De karakters worden goed neergezet, er wordt voldoende achtergrondinformatie gegeven, zodat het verhaal duidelijk en helder is. Op sommige momenten heeft de thriller iets wat gruwelijke details...maar dit past precies.  

In prettige zinnen en hier en daar een Vlaamse woord of uitdrukking heeft dit boek mijn verwachting overtroffen. Eenmaal in het boek begonnen, kan je het maar moeilijk wegleggen.

Na het lezen:
<Het is een "BOLwerk"van suspense, een ware pageturner..en dit had ik niet gedacht, maar wel gehoopt. Het is een thriller zoals ik ze graag lees. Een ware Mustread!>


De schrijver:
De schrijfster Christine Bols werd geboren op kerstdag 1950 in Brasschaat. Ze bracht tot haar veertiende haar jeugd door in Balen in de Antwerpse Kempen en verhuisde toen naar Halle (Vlaams-Brabant). In 1978 keerde ze terug naar de Kempen. Ze woont nu met haar Britse vriend in Herselt. Ze studeerde af in de richting moderne talen, en wijdde haar hele carrière aan slechts één werkgever, de Intercommunale Kempen in Geel, waar ze directie-assistente was. Op haar zestigste ging ze met pensioen en kon zich toen eindelijk volledig toeleggen op haar jeugddroom: schrijven. En dat is super-goed gelukt!

Meerdere titels zijn: Greenfields, waverly en Vrouwen van Corvallis.

Mijn waardering:

Dit boek krijgt 5 sterren.

Originaliteit: 5
Spanning: 5
Plot / de clou: 4
leesplezier:  4
psychologie: 5
Einde: 5


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie