S.K. Tremayne -IJstweeling -Mei 2016:

Ijstweeling – S.K. Tremayne (mei 2016)


Het verhaal:
Dit ik-boek (vertelt door de moeder Sarah) begint een jaar nadat een van de tweelingdochters van Sarah en Angus Moorcroft is overleden bij een tragisch ongeluk. Ze willen de draad weer oppakken en verhuizen van de grote stad London naar het kleine Schotse vuurtoreneiland dat Angus heeft geërfd van zijn oma.  Eenmaal gesetteld, zegt dochtertje Kirstie tegen haar moeder dat zij niet Kristie maar eigenlijk Lydia heet. Ze gedraagt zich ook anders na het overlijden van haar zusje en zelfs de hond doet anders tegen Kristie. Sarah bedenkt zich dan, dat dit mogelijk ook zou kunnen. Ook praat Kirstie regelmatig tegen haar overleden zusje en is erg op haar zelf. Maar moeder Sarah denkt dat het allemaal beter is hier niet teveel op te reageren en Kirstie vooral even zo te laten. Vader Angus is veel op het werk, en dus is Sarah veel met Kirstie samen. Helaas accepteren de kinderen op de nieuwe school haar niet met dit gedrag en vinden dat maar eng. De school belt op, ze kan beter worden opgehaald want het kan zo niet langer. Naarmate het verhaal vordert, komen er ontdekkingen aan het licht, die grote gevolgen hebben…..   

Over de schrijver:
S.K. Tremayne is het pseudoniem van een internationale bestsellerauteur, die woont en werkt in Londen. De vertaalrechten van Ijstweeling zijn verkocht aan achttien landen. Volgens Wikipedia gaat de schrijver Sean Thomas ( 1963) schuil achter de pseudoniem. Er is al een 2e boek, in het engels, dat heet " The Fire Child". 

Mijn mening over het boek:
Bijzonder verhaal, goede verhaallijn, sidderende spanning aan het eind, heel mooi opgebouwd. Het lijkt een “gewoon”verhaal, maar ontpopt zich langzaam tot een climax, die je niet ziet aankomen. Dit boek is heel bizar, eng, spookachtig..en smaakt naar meer, en ik kan niet wachten op de volgende van deze schrijver.

Omdat ik op sommige momenten dacht, zo halverwege het boek..wil ik het nog wel uitlezen?, waarom komt Sarah nu niet in actie? waar gaat dit verhaal heen?, ed.. geef ik het 4 sterren. Qua spanning en kwaliteit boek, geef ik het 5 sterren. Krijgt het gemiddeld een 4+ aan sterren.


Het is een boek wat blijft "hangen", je gaat even nadenken over het einde. Dan ga je het ook beter vatten. Ik wil geen spoilers noemen..dus hier houd ik het bij.

Mening van mijn favoriete boekverkoopster en panellid van DWDD:
Bron: artikel op Hebban, dd 24 februari 2015: >Boekhandelaar Veronie Snijder-Kramer hield dinsdagavond tijdens De Wereld Draait Door, ook namens haar drie collega's, een warm pleidooi voor de thriller IJstweeling van S.K. Tremayne. Het was de eerste keer dit seizoen dat het boekenpanel van DWDD een spannende roman extra belichtte.

''Het is een ondraaglijk spannende, psychologische thriller'', zei Snijder-Kramer over het boek waarin Tremayne het verhaal vertelt over een identieke tweeling Lydia en Kirstie, van wie de eerste omkomt bij een ongeluk. Als Kirstie met haar ouders naar een Schots eiland verhuist, begint het meisje vreemd gedrag te vertonen: zij beweert dat zij Lydia is en dat het juist Kirstie is, die is overleden. ''Je wordt door de schrijver constant op het verkeerde been gezet'', aldus Snijder-Kramer.De auteur houdt niet alleen met het verhaal de lezer voortdurend voor het lapje. Ook over de ware identiteit van de schrijver bestaat nogal wat verwarring, zo bleek tijdens het programma. Volgens de achterflap van IJstweeling is S.K. Tremayne het pseudoniem van een internationale bestsellerauteur, die woont en werkt in Londen. Volgens Matthijs van Nieuwkerk wordt er 'ontzettend gegokt' over de vraag wie het zou zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie