Jet van Vuren- Bed & Breakfast -april 2016

Recensie


Titel: Bed & Breakfast
Auteur: Jet van Vuuren
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Genre: Literaire thriller
Uitgave: 2015
De auteur:

Jet van Vuuren is een pseudoniem van een Nederlandse thrillerschrijfster H. De Groot, die werkzaam was als beeldend kunstenaar en boekhandelaar, debuteerde in 2011 als Jet van Vuuren met de thriller ‘Zomerdruk’. Daarvoor had ze tweemaal de verhalenwedstrijden van dagblad Trouw gewonnen, waarmee ze een masterclass van Kristien Hemmerechts kreeg.

Het verhaal:

Als Myrthe Nieuwlandt na de dood van haar vader, de wijngaard in de Achterhoek erft, veranderd haar leven totaal. Ze verruilt haar leven als geschiedenis docent  Ze gaat hierdoor een ander leven leiden. Rustig, als wijnboer op het platteland. Plots leest ze in de krant dat haar moeder is overleden, die ze al een tijd niet heeft gezien. En waarmee ze ook geen contact meer heeft. Ze besluit naar de begrafenis te gaan.

Op de begrafenis ontmoet ze haar "halfzusje" Eva die van het leven geniet en totaal anders is dan Myrthe. Als daarna de bel gaat staat echter Eva plots bij haar op de stoep, met koffertje en al. Eva komt een tijdje bij haar wonen gezien haar huidige situatie..ze zit midden in een scheiding. Myrthe bied haar onderdak en wil haar wel leren kennen.

Eva blijkt naast een aardige en charmante kant, ook iets vreemds over zich te hebben. Zo is ze wild enthousiast over dingen en zo weer niet. Ze overtuigt Myrthe ervan om een Bed & Breakfast te beginnen. De klussers staan al op de stoep voordat Myrthe hier definitief iets over heeft gezegd. Gedurende het boek wordt de duistere kant van Eva steeds duidelijker..gebeuren er bijzondere voorvallen..en loopt het toch goed af..al hoewel..

Spannend verhaal:

Het boek Bed & Breakfast ziet er spannend uit: een vrouw in een auto, die via omwegen aan het eind van de weg naar een mooi landhuis zal afreizen. Met in de lucht een grimmig wolkendek. Zo is het verhaal ook, met een flinke omweg komen we toch bij het eind..en met een flinke omweg en wat donderwolken, ontdekt Myrthe iets over een belangrijk iemand uit het verleden. En laat ze zich stevig inpakken door de zo aardige Eva.

Het boek heeft een mooie prettige schrijfstijl. Er lopen 2 tijdslijnen door elkaar, maar dit is goed te volgen. Als je eenmaal in het verhaal zit, wil je het graag verder lezen. Ik vind het een aanrader!

Het krijgt daarom 4 sterren.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie