Terugblik: Meet & Greet John Winkel- Ziva

Boekpresentatie van Ziva: superleuke ontmoeting met auteur John Winkel, op een bijzondere locatie.

Birdy's Boeken on tour!Beste lezers,

Op 17 maart was de officiële geboortedag van "Ziva", het mooie nieuwe boek van John Winkel. Om 17.45 uur was de aanvangstijd voor de boekpresentatie.
Het boek flopte 2 weken tevoren al door de brievenbus,om alvast door te nemen voor een eerlijke recensie. Bijna halverwege kan ik zeggen: wat een prachtig boek. Het deed mij denken aan het boek van Wim Brus, Yu, kettingmoord.

Al lezend, zie je het verhaal vol actie en snelheid voor je ogen afspelen, en dat is knap gedaan.


wat een kou! 


Naar de locatie


Ongeveer 16.00 uur vertrokken wij (manlief + me) naar de RandstadRail. In het weekend is het ook fijn als je beide kan nippen aan een heerlijk glaasje, dus vandaar. Dat het buiten zo heerlijk koud was, dat was even van mijn harde schrijf gewist. Het was ijzig koud laten we zeggen, maar Annette trok d'r gezellige jas aan, in plaatst van die warme met capuchon. De wind ging door merg en been. Ahum. De temperatuur was gelukkig wat beter in de metro. Dus hup, snel naar binnen, bij Fenix Food Factory.
En bij Rotterdam- Katendrecht hopten wij er weer uit. We liepen een stuk door deze bijzondere ( en best wel vage buurt..) wijk Katendrecht. Ik dribbelde mee op mijn geweldige zwarte-hak-laarzen. En vonden uiteindelijk..de entree..van de boekwinkel. Gelukkig stuurde Theo van Letterrijn Uitgeverij nog een routing, want deze entree moest genomen worden, wilden wij de boekhandel Bosch & de Jong Boekverkopers kunnen vinden. Moet ik toch eerlijk bekennen dat deze zijde niet echt uitnodigde om naar binnen te gaan. Maar soms kan schijn gewoon bedriegen.Fenix Food Factory

En dat klopt weer als een bus, want een grote warme oude fabriekshal kwam in beeld, met de heerlijkste geuren van eten die zo je neus binnen wandelden. Het gebouw heet Fenix Food Factory een eenmaal binnen was het drukte van jewelste. Gelijk bij een binnenkomst een kleine boekencorner. 
Met een warm onthaal stond John Winkel zijn gasten al op te wachten. Dat was bijzonder leuk om hem opnieuw weer te mogen ontmoeten. Want nu was zijn debuut helemaal af en kan iedereen kennismaken met de schrijfsels van John winkel. Zijn boek viel al eerder bij ons op de mat en ik kan zeggen: het is echt een prachtige thriller. Mijn recensie volgt binnenkort op dit blog.
Hier de entree, met rechts de boekencorner. Links zou dadelijk de speech worden gehouden, en links op de voorgrond de 1e winkel die wij tegenkwamen  de firma Bijten met tapas/worst/ed. Er was nog tijd genoeg, dus wij namen snel een kijkje bij al die mooie foodcorners.  Nog niet eerder was ik hier geweest, het was een erg leuke locatie. We liepen langs een tapashoekje, koffiecorner, kaasshop en bij Kaaps Bier gingen we rechtaf. Meer dan 25 soorten aan de tap. Dus ja, een feest. Een Engelse barman trof ik aan en legde uit, wat mijn smaak een beetje was. Leffe trippel en Duvel. Hij gaf Kaaps Bier nummer 22 om te proeven. Dit was echt heerlijk, dus dat moest hem zijn. 

John Winkel & zijn Ziva

De speech kon beginnen. John Winkel nam eerst het woord en dankte iedereen voor zijn aanwezigheid. Na 4 jaar was zijn boek een feit. Zijn buurjongen stond achter mij en stond te stralen met het boek in zijn armen. Het had even geduurd, maar daar was Ziva!

Daarna nam zijn vrouw het woord, en sprak de gasten toe. Het was best een lange reis geweest, van begin tot het einde en dan nog de keuze van de Uitgeverij, maar alles kwam uiteindelijke helemaal goed.Theo van Rijn, eigenaar van Uitgeverij Letterrijn was ook helemaal in zijn nopjes. Door de laatste wens van zijn broer is hij eigenaar geworden van de uitgeverij. Daarnaast is hij ook schrijver van oa. verhalenbundels. Hij vertelde mij over de nieuwe boeken die er dit jaar dit gaan komen. en dat was best een lijst. Newsflash: Bianca Nederlof haar nieuwste boek "Ondenkbaar" komt uit op 14 april aanstaande. En Birdy's Boeken doet mee aan de Blogtour, hoe leuk is dat! 

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Daan Remmerts de Vries, van de schrijversacademie. Aan het boek Ziva, ging een lang traject vooraf. Om de finesses van het schrijversambacht te leren ging John bij de schrijversacademie de opleiding "thriller schrijven" volgen. Daar heeft hij Daan ontmoet. En Daan vertelde hierover, hoe leuk hij het vond om zijn script te mogen lezen. En hoe hij onder de indruk was van de intro. Het proloog waarbij de koerier het grote gebouw "M" binnengaat. Een woning binnenkomt, een baby onder schot houdt en tegen een dame zegt, dat ze van het balkon moet springen. Daan las dit en dacht na. Zijn wenkbrauwen liet hij fronsen. Was dit schrijfsel van de zo nette en beheerste John, die hij net had gesproken? Een lach ging door de ruimte. Dit was een mooie anekdote over "The making of Ziva".

Wil je een leuk filmpje kijken over Daan, met schrijverstips? Klik dan hier op de link.

Na de speech en de gezellige woorden was het tijd voor aanschaf van het boek het signeren. Een babbeltje en een drankje. Het was een superleuke middag. 
Wat een mooi boek is "Ziva" toch. Bedankt John! Natuurlijk feliciteerde ik zijn vrouw, de draaiende motor achter de auteur. Met warme woorden namen wij afscheid.Bij vertrek via de achterzijde, keken wij nog even naar het gigantische uitzicht Dat was echt heel mooi. De Montevideo, oftwel "gebouw M" genoemd in het boek stond er mooi bij. Hotel New York ook genoemd, aan de linkerkant.

Met een heerlijke schnaps als "buit van de dag" gingen wij huiswaarts, door de nare koude wind. De metro bracht ons weer huiswaarts. Met een glimlach denken wij terug en een mooie middag in Rotterdam!

Fijne reading-sunday!

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie