Marelle Boersma- Blind Date

-Recensie

Titel: Blind Date
Auteur: Marelle Boersma
Uitgeverij: Crime Compagnie
Uitgave: Februari 2017
ISBN 13:9789461092069
"Wat kan er gebeuren als je een succesvol blog hebt en af en toe op Blind Date gaat?...meer dan je denkt! "
Samenvatting:
Moon, een single dertiger, werkt voor Tanja Talentenscouting, het is flink zwoegen, want baas Tanja is niet snel tevreden. Naast het werk heeft ze een succesvolle blog ( het Datingcafe), waarin ze vertelt over “dating”, ze kan daar al haar energie in kwijt. Na het overlijden van haar vader is ze in Utrecht gaan wonen.  Met haar moeder heeft ze geen contact. Wel met haar goede vriendin Amy, die ze al meer dan 20 jaar kent. Haar baas Tanja krijgt interesse om de succesvolle blog te financieren, en doet een aanbod. Zij weet alleen niet, dat Moon daar achter zit. Dit wil Moon graag zo houden.  Als Moon haar vroegere vriend Nick tegen komt, lijkt hij erg behulpzaam.  Hij wil veel zaken voor haar gaan regelen, maar of dat nou naar de wens van Moon is? Dat lees je in Blind Date!

"Wie heeft het op Moon gemunt? "Elementen van het boek:
Blind Date is een vlotgeschreven thriller, geschreven vanuit 3 perspectieven. met af en toe een terugblik aan vroeger. Boven elke hoofdstuk staat geen nummer, maar de naam van de persoon: Het boek vertelt over Moon, Amy haar vriendin en over Tanja, de baas van Moon.De titel “Blind Date” is een soort rode draad in het boek. En kan op verschillende manieren worden uitgelegd, ik ga geen spoilers noemen, maar slaat kort gezegd op Moon en haar blog.

De cover ziet er mooi uit, en laat een vrouw zien die wegloopt, en sluit goed aan bij het boek. Voor wie loopt zij weg? Voor een onbekende of demonen uit het verleden?


Schrijfster Marelle Boersma heeft hiermee opnieuw een mooi, vlotlezende, spannende thriller neergezet.  Met actuele thema’s zoals: Dating, Tinder, bloggen, ed.

Het verhaal wordt goed uiteengezet, de karakters worden mooi neergezet, maar hadden bij enkele meer diepgang mogen krijgen. Ook qua tijdsaanduiding miste ik dit soms in het boek. Het 2e deel bevat meer snelheid en spanning. De spanning komt nu echt op gang. Zeker ook omdat je de personen nu beter leert kennen. Het lezen vanuit de 3 personen is even wennen. Maar heb je het eenmaal door, dan is het een bijzonder en prachtig boek En leest het als een trein.


Mijn mening:
Blind Date is een prachtig boek, met een zeer actueel thema.  Meerdere eigenlijk. Steeds meer mensen zoals Moon zoeken via Tinder naar een afspraak, een date en mogelijk wat meer. Moon komt hiermee in een regelrecht psychologisch spel terecht...en is haar leven uiteindelijk niet meer zeker. Het verhaal is levensecht en geeft van een rustig begin een oplopende spanning, naar een superspannend eind! Vandaar dat ik het als 2e titel zou willen geven “Kijk altijd achterom”, wees voorzichtig.. met wie je op date gaat". Tevens gaat het over bloggen. Via de blog, kan je dus ook Blind Bloggen…heerlijk anoniem.. maar of dat zo slim is? Een prachtige keuze van beide thema’s.  "Met plezier gelezen, genoten, een echte mustread!"
De auteur:
Schrijfster Marelle Boersma bekend van o.a. Vals Alarm heeft hiermee opnieuw een mooi, vlot lezende, spannende thriller neergezet.  Met actuele thema’s zoals: Dating, Tinder, bloggen, ed.
Marelle Boersma  is auteur en schrijfdocent. Ze schrijft boeken over actuele misstanden, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen van/ over slachtoffers. Met haar onderwerpkeuze beweegt ze zich daardoor op de grens van waarheid en fictie. Als schrijfdocent en schrijfcoach helpt Marelle aankomende schrijvers.


Beoordeling:       Blind Date krijgt 4,5 mooie sterren! 


Spanning: 4
Originaliteit: 5
Plot:5
Einde: 4
Themakeuze:5
Een ware mustread!
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie