Nieuwe titels in augustus 2023, welke ga jij lezen?

Jaa, er komen weer mooie titels aan. Kijk mee!




Welke titels komen eruit in de maand augustus 2023? Waar kijk ik naar uit? 

Jane Harper- Verstoten


Tijdens een drukbezocht festival op een warme lenteavond ligt een baby alleen in haar wagen, terwijl haar moeder opgaat in de menigte.

Een jaar na dato werpt de verdwijning van Kim Gillespie nog altijd een schaduw over het leven van haar familie en vrienden in Marralee Valley, in het hart van de Australische wijngregio. Naar dit stadje reist Aaron Falk af om de doop van de baby van zijn beste vriend bij te wonen. Maar al geniet hij van het leven in de weelderige vallei, Falk begint al snel te vermoeden dat de hechte groep vrienden en familie beschadigder is dan op het eerste gezicht het lijkt. Rondom Falks vriend, de vermiste moeder en een vrouw tot wie Falk zich sterk aangetrokken voelt, blijken duistere vragen te sluimeren wanneer gebeurtenissen uit het verleden aan het licht komen.

Waarom verlaat een moeder haar kind? Wat is er gebeurd met Kim Gillespie?
Ellen Lina- Het stockholm syndroom

Chris Whitaker- Nooit meer zoals het was


Tall Oaks is een idyllisch stadje, totdat de verdwijning van de driejarige Harry Monroe de hechte gemeenschap opschudt. Ondanks veel media-aandacht en een uitgebreid politieonderzoek wordt het jongetje niet gevonden.

Drie maanden later zijn alle inwoners verdergegaan met hun levens, behalve sheriff Jim en Harry’s moeder Jess, die hun uiterste best doen de zoektocht gaande te houden. Maar proberen de waarheid te achterhalen is erg lastig in een stadje waar niets is wat het lijkt en iedereen iets te verbergen heeft. Iedereen, inclusief Jim en Jess zelf…
Camilla Grebe-  In eeuwigheid


Sam Holland- De 20


Onvervalste serial killer-thriller voor fans van Karin Slaughter, Harlan Coben en Thomas Harris, van de winnaar van de Max Bronzen Vleermuis 2022.
In het holst van de nacht arriveert rechercheur Adam Bishop op de plek waar een flink toegetakeld lichaam is ontdekt. Het is een gruwelijk tafereel, maar het met spuitbus aangebrachte cijfer boven het lijk bezorgt Adam pas écht koude rillingen. Er zijn namelijk al meer slachtoffers, en bij elk lichaam is een nummer gevonden: 20, 19, 18… De moordenaar telt af, maar waarom?
Adam heeft geen idee wat het motief is, totdat dr. Romilly Cole bij hem aanklopt en hem erop wijst dat de zaak overeenkomsten vertoont met een reeks moorden die vijfentwintig jaar geleden plaatsvond. Het is een zaak uit Romilly’s verleden die haar blijft achtervolgen. Nu maakt de moordenaar het echter persoonlijk. 4, 3, 2…

Cilla & Rolf Borjlind-  De zonnewende


In het diepst weggestopte deel van een baai aan de westkust van Zweden ligt het dorpje Skuggsidan (Schaduwkant). Dankzij het omringende bergmassief bereikt de zon slechts eens in de vijf jaar het dorp -- een astronomisch verschijnsel dat zich voordoet op het moment dat ons verhaal zich ontvouwt. Het jaar is 1960. Het is een afgelegen plek waar het leven zijn eigen gang gaat, onaangetast door de tand des tijds. Bijna.

Op een dag verschijnt er een vreemdeling in het dorp. Hij draagt een schoenendoos onder zijn arm en beweert Georg Von Niets te heten. Hij blijkt onverwachte talenten te hebben, charmeert eenieder die hij ontmoet en laat ze hun diepste geheimen met hem delen. Ook die geheimen die ze zelf probeerden te vergeten. Maar wie is hij eigenlijk?

De zon bereikt bijna weer het dorp en het grote feest van de zonnewende nadert. Op het hoogtepunt van de festiviteiten zal de grote goochelaar Georg Von Niets zijn laatste, meest verbazingwekkende truc uitvoeren voor een verbijsterd publiek...


Rik van Puymbroeck- Treurwil


Op de laatste avond van oktober 1984 ziet een jongen hoe zijn beste vriend verongelukt. Het is zijn laatste avond als kind, voortaan moet hij flink zijn en vooruitkijken. Maar wel met een verdriet dat aan niemand uit te leggen is, en met schuldgevoel, met rouw, met gemis en met de dood die er niet genoeg van krijgt. Want in de zomer van 1998 verliest een broer zijn broer en jaren later, op dezelfde dag, een zoon zijn moeder.

De jongen is inmiddels geliefde geworden, man en vader, ook door die doden. De dagen worden mede door hen bepaald. Ze zitten in zijn schrijven, in het zijn en in het liefhebben, ze zitten in alle twijfels, struikelingen en worstelingen. Ze reizen mee naar verre landen. Ze zijn thuis waar hij woont.

Dan wordt het 2022 en hij plant een boom.

Adriaan van Dis- Naar zachtheid en een warm omhelzen 


Een negenjarige jongen wordt tijdens een inzinking van zijn door oorlogsherinneringen gekwelde vader opgevangen in het huis van zijn grootouders. Maar in dat huis wacht hem een andere oorlog: de vrouw die door de barse grootvader was aangenomen als ‘meid voor dag en nacht’ verzet zich steeds meer tegen haar dienende rol. Zij, Ommie, vervult de rol van grootmoeder en groeit uit tot vredestichter in de gehavende familie van haar broodheer. Ook tijdens de oorlog bleek zij al een heldin. De jongen spiegelt zich aan haar dapperheid en zij helpt hem zijn angsten te overwinnen. Er ontstaat een hechte band tussen die twee – gekleurd door hun hunkering naar liefde en erkenning.

In de reconstructie van Ommies leven en die ingrijpende zomer schakelt Van Dis op verrassende wijze van vroeger naar nu en laat zo zien wat het heden zegt over het verleden. Met Naar zachtheid en een warm omhelzen schrijft hij een vergeten hoofdstuk uit zijn oeuvre.


Geert Mak ea. - Amsterdam in bijna 80 boeken


Het is de stad van de bruine cafés van Carmiggelt, de ‘jongedames’ van Betje Wolff en Aagje Deken en de provo’s van Harry Mulisch. De stad waar Hanny Michaelis de oorlog beleefde, waar Lale Gül opgroeide en waar Remco Campert het verrukkulluk had. De stad van legendarische romanpersonages zoals Woutertje Pieterse, Anton Wachter en Ciske de Rat. De stad waar zoveel boeken over verhalen.
In Amsterdam in bijna 80 boeken beschrijven Nederlands meest geliefde verhalenvertellers Amsterdam aan de hand van zijn mooiste, belangrijkste en leukste boeken. Met plezier en kennis van zaken leiden ze de lezer door de tijd, van Vondel tot Murat Isik, en van Nescio tot Renate Rubinstein. Van bekende klassiekers tot vergeten parels, van de grachtengordel tot de Bijlmer, dit boek laat zien hoe de geschiedenis zich openbaart in de literatuur. Daarmee is het een uiterst originele en toegankelijke benadering van de geschiedenis van de boekenhoofdstad van Nederland – een viering van de stad, van de literatuur, en vooral van het lezen zelf.

Hier kan ik echt naar uitkijken. In de thriller van Sam Holland ben ik al bezig. Jane Harper viel als recensieboek in de brievenbus van de week. Ik heb er al echt zin in!!


Hartelijke groeten 
Annette,  Birdy's Boeken 




Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.